Mens en klimaat 15
Mens en klimaat 17
Fragment 1
Dwars door Europa 10
Luchtig 1

* Op de pagina biografie / publicaties  is onderaan een filmpje van 5 minuten te zien dat door RTV Utrecht op 17 maart 2022 gemaakt is over mij en mijn werk.

* Nominatie voor de Hans Nijhof Kunstprijs 2022. 

* Atelierbezoek is mogelijk,  maar wel graag op afspraak.

Transfers

Dit werk ontstaat doordat iets mij raakt.  Meestal naar aanleiding van wat zich in de  actualiteit aandient in de wereld, komt er dan een intern proces op gang. Al doende  ontstaat er dan een serie werken met een existentiële invalshoek. Ieder werk is opgebouwd uit diverse afbeeldingen waarvan ik delen gebruik en met behulp van mijn creativiteit en mijn digitale palet tot een nieuwe compositie maak. In het uiteindelijke  beeld staat de realiteit in dienst van het willen bereiken van een kunstzinnig effect. De  afbeelding wordt overgoten met epoxyhars en daarna gemonteerd in een bewerkt metalen boxje, een voormalige kluislade.

Luchtig

 Ik fotografeer luchten en bewerk  deze  met behulp van mijn digitale palet tot een schilderachtige  expressieve  afbeelding. Luchten vind ik fascinerend. Iedere keer anders , de ene keer indrukwekkender dan de andere, afhankelijk van  de  weersomstandigheden en tijdstip van de dag. Vooral novemberluchten aan de kust aan het einde van de middag  als de zon ondergaat vind ik prachtig.

Fragmenten

Uit een groter geheel 'week ik een deel los' en dat  bewerk ik met mijn digitale palet. Een intensief proces dat uiteindelijk een nieuwe geabstraheerde compositie oplevert.